Kronobäcksdagen söndag 17 juni

Kronobäcksdagen söndag 17 juni

en familjedag i medeltida miljö

Årets Kronobäcksdag samlade en rekordstor publik. Solen sken och vindarna var ljumma. Bra väder för att besöka en klosterruin.

Man kunde gå på skattjakt, måla sköldar, äta grönsaksgryta, baka bröd, gjuta kors, träffa riddare, lägga om sår, kasta hästskor, skjuta pil, lyssna på medeltida berättelser i källaren och mycket mer. Lokala knallar har försäljning av varor med medeltida anknytning. Servering av lättare förtäring med medeltidstema. Gycklare underhåller under tiden med bla eldslukning och jonglering.

Lokala knallar var:

Reiduns strömmingsburgare , Växter från Elgerums handelsträdgård, Hantverk från Maria Johansson, Silver och träkorgar från Ilona Lindahl, Bröd från Nelsons café, Smeden Daniel Grimhammar, Grillad lammkorv/vildsvinskord med Boris Stockhaus, Ost,korv mm från Huldas i Harrstorp, Råsnäs karameller, Islandshästar från Strokkur, skinnsömnad av Britt Landin

Som avslutning på dagen kunde man bevittna ett medeltida bröllop mellan Gull och Jimmy.