Utomhusbio fredag 17 augusti

För fjärde året arrangerade vi utomhusbio i klosterruinen,  fredagen den 17 augusti kl 21.00.

Biobesökarna droppade in medans skymningen sakta kom smygande. Medeltidsklädda medlemmar ur föreningen serverade korv och biogodis.  Vår sponsor till bion, Häradssparbanken, delade ut det självklara biogodiset en strut med popcorn. Alla satte sig väl tillrätta i sina medhavda stolar och myggen började göra sig påminda. Föreningen hälsade välkomna och Ulrika gav en kort historik om platsen innan bion började.  I pausen serverades mer korv och kaffe med liten kaka. Evenemanget var gratis men en frivillig allmosa kunde läggas vid utgången. Många nöjda biobesökare gav en slant, något som föreningen tackar så mycket för. Ungefär 160 personer kom denna ljumma fredagskväll. Vi hoppas kunna visa film även nästa år.

I år visade vi Rosens namn.

Det är djävulens verk. Det är vad några säger när en serie bisarra dödsfall sker under mystiska omständigheter i ett kloster i 1400-talets Italien. Andra finner samband mellan dödsfallen och uppenbarelseboken.

Men William från Baskerville tror något helt annat. Han ämnar finna en mördare genom att använda fakta och förnuft… verktyg som anses vara kätteri. Rosens namn är baserad på Umberto Ecos välkända roman med samma namn. Möt Sean Connery och Christian Slater i spänning utöver det vanliga i denna prisbelönade film.

Skådespelare    Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Elya

Baskin, Michael Lonsdale, Volker Prechtel, William Hickey, Michael Habeck, Urs Althaus, Valentina Vargas, Ron Perlman, F. Murray Abraham

Regissör    Jean-Jacques Annaud

Se klipp från filmen på Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=CsjKsl1bY0Y