Kronobäcksdagen söndag 17 juni 2018

Årets Kronobäcksdag lockade över 1000 personer även i år. Massor av barn ”invaderade” klostret under några timmar på söndagen. De lekte medeltida lekar, provade kläder, sköt med pilbåge, målade sköldar, lekte riddare och red på trähästen. Gycklaren roade både gamla och unga med sina jongleringskonster.

Rotfruktsgryta och brödbak mättade hungriga besökare. I år fanns inte bara knallar från kommunen utan även långväga gäster från Stockholm, Växjö och Färjestaden. Hos Calmar Renässansgille kunde man prova på fäktning och fältskären och läkekvinnan tog hand om eventuella skador.

I år hade vi fått tillgång till gräsplanen mitt emot parkeringen vilket gjorde att parkeringen kunde lösa mycket bättre än tidigare år.

Ett stort tack till alla besökare som gjorde vårt evenemang till en levande händelse i ruinen.

Även stort tack till alla som hjälpte till och gjorde dagen möjlig!

Foto Iréne, Dorota och Ulrika om inte annat anges.