Kronobäcksdagen 18 juni 2023

Hammarslag från smeden Per , doften av nybakat bröd från bagare Hans och skratten från gycklarna mötte årets besökare på Kronobäcksdagen 18 juni. Det var Gyklarfamiljen Salt, Beskt och Sött som underhöll besökarna. Som vanligt fanns det massor av lekar och aktiviteter för barnen. Riddare Martin lånade ut sin häst för den som ville prova att pricka skölden med lans. Lena lånade ut kläder till dom som ville prova på hur det är att vara klädd som på medeltiden.  Nytt för i år var Ellen som berättade sagor i sitt sagotält för den som tordes lyssna.  Evenemanget gästades även av Calmar Renässansgille som bidrog med bland annat fältskär, fäktning och fiskdamm.

Det mesta är gratis vilket är en viktigt för föreningen. Det ska vara möjligt att möta lite medeltida anda genom lekar och rotfruktsoppa utan att betala. Detta kräver ett stort engagemang från Klosterruin Kronobäcks Vänner. Men även denna gång var det ett 30 tal medlemmar som ställde upp under söndagen.

Trots lätt duggregn då och då kom det ca 800 personer under dom 4 timmar som evenemanget varade.