Utomhusbio i ruinen 26/8

Fredag den 26 augusti arrangerar vi utomhusbio i ruinen. Bion startar kl 21.00. Ta med något att sitta på, gärna låg ”brassestol” eller liknande. Det kommer att finnas förtäring att köpa. Fritt inträde. Glöm inte myggmedel!

Vi visar Kingdom of Heaven.

Wikipedia skriver:
En film regisserad av Ridley Scott som gjorde ”Gladiator”. Huvudrollen spelas av Orlando Bloom (som spelade Legolas i Sagan om Ringen). En actionfilm med mycket stridsscener som utspelas under korstågen i Det heliga landet/Jerusalem.

”Balian (Orlando Blom) är en ung smed i Frankrike på 1100-talet som nyss har förlorat sin fru och sitt nyfödda barn. En dag får han besök av Godfrey, Baronen av Ibelim (Liam Neeson) med sitt sällskap som också visar sig vara Balians okände far. Godfrey ber Balian att följa med honom till det förlorade landet men Balian tackar nej. Efter en liten dispyt i byn där han råkar döda en präst blir han tvungen att fly. Han väljer då att följa med sin far till Jerusalem. Biskopen i byn skickar soldater för att fånga in Balian och en kort strid utkämpas. Angriparna förlorar men Godfery blir dödligt sårad och dör några dagar senare. Balian blir då den nye baronen och några veckor senare är han på sitt gods i Jerusalem. Han formar snabbt en romans Med Jerusalems konungs syster Sibylla (Eva Green) som råkar vara gift med den muslimhatande och elake Guy de Lusignan (Marton Csokas). Balian får honom snabbt till fiende men han blir samtidigt vän med Jerusalems spetälske kung, Baldwin (Edward Norton).”

En liten försmak för den som så önskar.

http://www.youtube.com/watch?v=-oO6pCRe3pM