Summering av Kronobäcksdagen!

 

Pilskjutning, Erik och Arvid

 

Riddare Michael smakar på rotfruktsgrytan som Gun,Krister och Christina tillagat

Årets Kronobäcksdag bjöd på ostadigt väder men besökarna strömmade till ändå. Våra pakeringsvakter K-G, Jim och Peter hade fullt upp att dirigera bilar , som mest var det över 100 bilar på planen. Vi räknade till över 450 besökare.  Dessa kunde gå skattjakt, måla sköldar, äta grönsaksgryta, baka bröd, gjuta kors, träffa riddare, skriva kalegrafi, lägga om sår, kasta hästskor, skjuta pil,delta i Tidebön och lyssna på medeltida berättelser i källaren. Dessutom köpa bröd, korgar, stickade vantar, smycken, tovade fåglar och blommor. En gycklare underhöll under tiden med eldslukning och jonglering på styltor. Ulrika informerade om föreningen och värvade medlemmar vid huset.

Planeringen inför dagen var noggrann och genomtänk vilket gjorde att lördagens arbete gick smidigt och vi var klara i god tid innan besökarna kom på söndagen. Ulrika har samlat all information inför nästa år då vi gör dagen själva. I år hade vi hjälp av nätverket, kommunen och museet. Ett stort tack till Eva från Kalmar länsmuseum som var behjälplig under hela dagen. Ett stort tack till alla medlemmar som gjorde dagen minnesvärd för alla besökare. Tack även till alla ungdomar som hjälpte till vid de olika aktiviteterna.

Läkekvinnorna Iréne, Helen och Christina
Ulrika informerar innan startSköldmålning, Ingrid, Tove och Eva

 

 

Sköldmålning, Ingrid, Tove och Eva