Bio i ruinen 18 aug 2017

 

Tack till alla som tordes trotsa regnprognosen och besöka vår utomhusbio. Nästan 100 personer kom för att titta på McBeth i klosterruinen denna ljumma sensommarkväll. Föreningen fick motta ett pris på 2000 kr från Häradssparbankens föreningssatsning. Tack Banken och alla som röstat på Klosterruin Kronobäcks Vänner.

Sponsor till bion är:

sparbanken

 

 

I år visades efter omröstning filmen MacBeth.  (1 timme och 53 minuter)

Det är en tragedi av William Shakespeare. Tillsammans med Hamlet, Kung Lear och Othello brukar den räknas till Shakespeares mogna tragedier. https://sv.wikipedia.org/wiki/Macbeth

Filmen MacBeth är baserad på den klassiska tragedin med samma namn, skriven av William Shakespeare, som hade sin första utgåva ungefär år 1606. Filmen handlar om en hertig av Skottland som heter just MacBeth. Han får möta tre stycken häxor som ger honom en profetia. Där får MacBeth reda på att det är han som ska bli kungen av Skottland en vacker dag. Hans fru, Lady MacBeth, är en person som står honom väldigt nära och ger nya idéer. Tillsammans med häxornas idé och hans fru Lady MacBeths vilja växer en ondska inom MacBeth. Det leder tillslut till att han inte kan hejda sig längre utan mördar den aktuella kungen som heter Duncan. Efter det kan MacBeth själv ta tronen och se sig som kung över Skottland, precis som häxorna hade förespråkat. Mordet är bara början på en rad av händelser som alla har tragiska avslut. Bland annat får man följa med och se hur paret MacBeths liv får en drastisk vändning och allt slutar abrupt.

I huvudrollerna ser man alltså de kända skådespelarna Michael Fassbender och Marion Cotillard. Fassbender har tyskt och irländskt påbrå och har bland annat spelat i filmer som Prometheus, Steve Jobs och X-men. Filmen spelades in under 2014 i både England och Skottland. Man började i Skottland för att sedan filma i Surrey. Byggnader som har fått vara med i inspelningen är bland annat katedralen Ely och Bamburgh slott i Northumberland.

Länk till information om filmen http://www.imdb.com/title/tt2884018/?ref_=nv_sr_2